Mmm... maränger!

Pimpade med perliniströssel.
Godaste, och snyggaste, marängerna gör du själv. För hur fina blir inte de här på toppen av en marängsviss till exempel?
Själv föredrar jag spröda maränger (som dessa) framför sega.
SPRÖDA MARÄNGER
Ca 20-30 stycken (beroende på storlek)
4 äggvitor
1,5 dl florsocker
Gör så här:
Separera äggvitorna från gulan. Tillsätt 0,5 dl florsocker. Vispa vitorna till hårt skum och rör försiktigt ner resten av sockret, lite i taget. Klicka eller spritsa ut på bakplåtspapper. Grädda i 80-100 grader i 1,5 till 2 timmar eller tills marängerna är torra. Stäng av ugnen och låt plåten kvar i ytterligare 1 timme.
Marianneris

En variant på chokladriset som bakas titt som tätt hemma hos oss. Till lillemans barnkalas valde vi Fazers Marianne-choklad och pimpade sedan kakorna med mjuka vita pärlor.
MARIANNERIS
Ca 25 st
200 gr Marianne-choklad
4-5 dl puffat ris
Strössel
Formar
Gör så här:
Smält chokladen i micron eller över vattenbad. Ta bort från värmen och rör ner cirka 4 till 5 dl ris. Använd inte ner mer ris än chokladen klarar att "ta upp". Klicka ut i små pappersformar (eller i högar på ett bakplåtspapper). Garnera gärna med strössel. Förvara svalt.