Daimkladdkaka

Smarrig kaka serverad på ett fint fat från Himla.

Min nya favoritkladdkaka är nog denna kladdkaka med daimgrädde, som nästan ser ut som en tårta. Superenkel att göra och svår att misslyckas med!

KLADDKAKA MED DAIMGRÄDDE
8-12 bitar

200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
1,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
En nypa salt
1 st dubbel-Daim

Daimgrädde:
2,5 dl vispgrädde
1 msk florsocker
1,5 msk kakao
1 st dubbel-Daim

Gör så här:
Smält smör och hackad choklad över vattenbad eller i mikron, rör om och låt svalna lite. Vispa ägg och socker för hand och rör ner chokladsmeten. Rör ihop vetemjöl och salt, blanda ner i smeten. Rör om tills smeten är jämn. Hacka Daim-chokladen och rör ner i smeten. Smörj en rund kakform och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 15-17 minuter, i 200 grader.
Låt kakan svalna i frysen cirka 1 timme eller i kylen över natten. Vispa grädden tillsammans med florsocker och kakao. Hacka Daim-chokladen och rör ner hälften i grädden. Bred grädden över kakan och strö över resten av Daim-chokladen.

Psst! Jag har sett olika varianter av denna kaka. Vill du till exempel ha en "ren" kladdkaka kan du istället använda båda Daim-chokladerna till grädden och garneringen.

RSS 2.0