Jordgubbssemifreddo med maräng

 
Denna glasstårta är inte helt i säsong, men den smakar väldigt gott året om! 
 
Jordgubbssemifreddo med maräng
10-12 bitar
 
2 marängbottnar
4 ägg
2 dl strösocker
5 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar + 0,5 dl till garnering
1/2 dl vatten
 
Gör så här: 
1. Börja med att skära jordgubbarna i mindre bitar och koka ihop med ½ dl vatten och 1 dl socker ca 30 min. Låt svalna helt. Mixa sedan med stavmixer, det behöver inte bli helt slätt. 
2. Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena.
3. Vispa vitorna till ett fast skum, tillsätt sedan sakta 1/2 dl socker. Vispa gulorna luftiga med 1/2 dl socker och vispa grädden för sig.
4. Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra. Vänd varsamt ihop gulor, vitor, grädde och den krossade marängen.
5. Vänd till sist ner jordgubbsmixen, det behöver inte bli helt blandat.
6. Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering och garnera med färska jordgubbar.  
 
Fantastiskt gott och fräscht! 

Tomteluvor á la kladdkaka



Ett av bakverken från julaftonens fika. Av en vanlig kladdkaka tryckte jag ut runda bottnar som jag sedan dekorerade med grädde och jordgubbar. Lätt som en plätt!

Ett tips: Vispa grädden med lite marsanpulver så blir den stadigare och håller upp jordgubben bättre. 

RSS 2.0