Apelsinstrassburgare med chokladkräm
Detta recept har jag lånat från den härliga tidningen "Baka". Jag klippte ut det redan i fjol men då räckte varken tiden eller orken till. Men nu så! För mig är strassburgare verkligen jul. Bara 2 dagar kvar till dopparedan nu...
APELSINSTRASSBURGARE MED CHOKLADKRÄM
10 dubbla kakor (jag fick ut 17)
250 gr smör
1 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2 dl potatismjöl
1 apelsin, rivet skal
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker till en pösig smet. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl, lite i taget och rör kraftigt mellan tillsatserna.
Riv skalet av apelsinen och rör ner det. Fyll smeten i en kakspruta (sprits med stjärntyll gärna) och spritsa ut cirka 20 längder på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna.
Chokladkräm
1,5 dl vispgrädde
125 gr mörk choklad 70%
1 msk smör
Gör så här:
Koka upp grädden och ta sedan kastrullen från värmen. Finhacka choklad och rör ner den i grädden tillsammans med smöret. Vispa samman till en tjock, krämig smet. Låt svalna i rumstemperatur.
När kakorna svalnat och chokladkrämen stelnat: bred chokladkräm på hälften av kakorna och lägg ihop dem med resten. Förvara svalt.