Mariannetryffel

MARIANNETRYFFLAR
ca 30-40 st
30 st Mariannekarameller
30 st Mariannekarameller
250 gr mörk choklad
1 dl vispgrädde
Gör så här:
Krossa Mariannegodisarna fint, se till så att inga stora bitar är kvar. Finhacka chokladen.
Värm grädden i en kastrull och ta av från plattan. Rör ner chokladen i grädden. Tillsätt Mariannekrosset och rör tills allt är smält.
Häll tryffelsmeten i små aluminiumformar (eller använd små teskedar att fylla formarna med). Ställ kallt att stelna.
Runda tryfflar med vit choklad: Om du vill göra runda tryfflar låter du smeten vila en timme i kylen. Ta sedan ut och rulla till bollar (om smeten kletar ta lite kakao i händerna). Lägg dem i frysen 15 minuter. Smält vit choklad och doppa tryfflarna. Ställ kallt att stelna.
Kommentarer
Trackback