Mariannetryffel


MARIANNETRYFFLAR
ca 30-40 st

30 st Mariannekarameller
250 gr mörk choklad
1 dl vispgrädde

Gör så här:
Krossa Mariannegodisarna fint, se till så att inga stora bitar är kvar. Finhacka chokladen.
Värm grädden i en kastrull och ta av från plattan. Rör ner chokladen i grädden. Tillsätt Mariannekrosset och rör tills allt är smält.
Häll tryffelsmeten i små aluminiumformar (eller använd små teskedar att fylla formarna med). Ställ kallt att stelna.

Runda tryfflar med vit choklad:
Om du vill göra runda tryfflar låter du smeten vila en timme i kylen. Ta sedan ut och rulla till bollar (om smeten kletar ta lite kakao i händerna). Lägg dem i frysen 15 minuter. Smält vit choklad och doppa tryfflarna. Ställ kallt att stelna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0