Saffranskakan: en gammal goding


Vad vore december utan minst en nybakad saffranskaka?

I år valde jag att testa Leilas saffranskaka. God, absolut. Men min mammas recept (med gräddfil) är MINST lika god faktiskt... Den står i tur!

LEILAS SAFFRANSKAKA


3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 gr smör
1 dl mjölk
0,5 gr saffran (1 paket)
1 msk ljus rom (valfritt, jag uteslöt det)
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Garnering:
Florsocker

Gör så här:
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Smält smöret tillsammans med saffran, rör ner mjölk och rom. Blanda sedan med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en egen bunke och vänd försiktigt ner i smeten.
Smöra och bröa en sockerkaksform med smör och kokosflingor.
Grädda kakan i 175 grader i mitten av ugnen. Känn efter med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna någon och stjälp sedan upp på ett brödgaller eller en tallrik.
Pudra gärna över florsocker vid garnering.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0