Chokladfugdetårta



Denna smarriga chokladbomb görs med fördel dagen före servering så att den hinner så kallt länge. Det syns inte så jättebra på bilden, men kakan/tårtan består av en botten med en fudgekräm ovanpå. 

CHOKLADFUDGETÅRTA
10 bitar (minst!)

150 gr smör
2 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kallt kaffe
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt kaffet. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Rör i det smälta smöret.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan svalna i formen.

Fudge
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 gr mörk choklad
75 gr smör

Garnering
1 msk kakao

Gör så här:
Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning några minuter till en tjock och blank smet. Ta kastrullen från plattan och rör i smöret. Häll smeten på chokladbotten och låt kakan kallna.
Pudra över kakao och ställ kallt tills det är dags att avnjuta kakan.
Servera gärna med lättvispad grädde.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0