Mörk chokladmousse

Gårdagens efterrätt blev en beprövad favorit - mörk chokladmousse serverad med en klick lättvispad grädde och hallon. Supergott om jag får säga det själv! Och dessutom superenkel att göra!
Tips: variera gärna moussen genom att välja smaksatt choklad ibland.
MÖRK CHOKLADMOUSSE
4 portioner
100 gr mörk choklad (jag använder helst Lindts mild 70%)
2 äggulor
2,5 dl vispgrädde
Gör så här:
Smält choklad över ett vattenbad eller i micron. Låt svalna något. Vispa sedan ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden fluffig i en egen skål. Rör försiktigt ner lite av grädden i chokladblandningen och blanda sedan i resten (vispa ej för kraftigt).
Häll upp i portionsskålar och låt stå i kylen i minst en timme före servering.
Garnera gärna med lite grädde och valfria bär innan du avnjuter denna chokladbomb!
PS! Idag, söndag, avnjöt jag den sista biten av förra helgens semifreddo. Fortfarande sååå smaskig! Måste nog göra en ny snart att ha på lut i frysen...
Kommentarer
Trackback