Nu kickar jag igång bakjulen med saffransskorpor


Som jag har längtat...! Jag är en riktig juloman som gärna tjuvstartar med julmusik och julmust i oktober. Något bakverk har det dock inte blivit - förrän nu!

Tidigare i veckan gjorde jag årets första (men absolut inte sista) laddning av Leilas saffransskorpor. Sååå goda! Detta kan mycket väl vara mitt favoritrecept signerat tv-kocken.

SAFFRANSSKORPOR
Cirka 35 stycken

100 gr smör
1 gr saffran (två paket)
2 ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl skållad och skalad sötmandel
Råsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker. Grädda dem mitt i ugnen i cirka 25 minuter.
Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader. Skär längderna i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

Ett välbeprövat recept som funkar varje gång! Imorgon planerar jag att fortsätta på jul- och saffranstemat genom att prova ett nytt recept på saffranscupcakes med frosting.
Återkommer med resultat!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0