Saffranscupcakes med frosting

Sent omsider bjuder jag nu på receptet till de saffranscupcakes jag bakade förra helgen. Lite oväntat gjorde dessa succé hos Jonathan (min sambo) som i vanliga fall inte är så förtjust i muffins och cupcakes...
Det berodde nog på att dessa inte är så söta som många cupcakes tenderar att bli. Även frostingen blir frisk och fräsch med hjälp av lite citronsaft!
Receptet kommer från Leilas nya kokbok "Hello cupcake!".
SAFFRANSCUPCAKES
12 st
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 gr smör
0,5 gram saffran (1 påse)
1 dl vispgrädde
3,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 msk rom (valfritt)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Smält smöret med saffranet, rör i vispgrädden och låt koka upp. Blanda det med äggsmeten.
Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ned det i smeten. Smaksätt eventuellt smeten med rom.
Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter och låt sedan svalna.
Cream cheese frosting
60 gr mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 gr philadelfiaost
Gör så här:
Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt. Bred frostingen på cupcakesen och garnera efter tycke och smak.

Kommentarer
Trackback