Brownie cupcake med chocolate fudge frosting
Dessa ljuvliga chokladcupcakes bjöd vi på när lilleman döptes i sommar (istället för doptårta). Väldigt maffiga men helt underbara, speciellt för chokladomanen!
Det är bra om du har tillgång till en hushållsvåg när du bakar dessa cupcakes eftersom receptet, som är från bloggen "Joy of baking", står i gram.
BROWNIE CUPCAKES
12 st
120 gr mörk choklad
120 gr smör
250 gr socker
1 tsk äkta vaniljpulver
3 ägg
95 gram mjöl
1/4 tsk salt
Gör så här:
Värm ugnen till 170 grader. Smält chokladen tillsammans med smöret. Låt svalna ett par minuter. Rör ner (du behöver inte vispa) socker, vaniljpulvret och äggen ett i taget. Blanda väl mellan varje ägg. Tillsätt till slut mjöl samt salt och rör om ordentligt. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i cirka 20-25 minuter. Grädda inte för länge, kakan ska vara lite kladdig. Låt svalna helt innan du garnerar med glasyren.
Chocolate fugde frosting
150 gr smör
120 gr mörk choklad
160 gr florsocker
1,5 tsk vaniljpulver
Gör så här:
Smält chokladen och låt svalna. Vispa smöret fluffigt. Tillsätt florsockret lite i taget under omvispning, samt vaniljpulvret. Vispa blandningen ljus och fluffig. Tillsätt chokladen under omvispning och vispa sedan frostingen slät. Garnera på valfritt sätt.