Nutellawhoppies, gudagott!



Mums, säger jag bara! Nutellawhoppies (Leilas recept) är något av det godaste jag har bakat på mycket länge!

Jag och stora sonen bakade ett lass kakor tidigare i veckan, och idag bjöd vi på dem till fikastuden när vi träffade pojkarnas kusin Elvira för första gången. Fast givetvis hade vi tjuvsmakat före...

Innan jag bakade whoppies för första gången trodde jag att det var ganska små kakor i stil med macarons, men whoppies är en betydligt större kaka. Och enligt mig mycket godare också! (Den påminner rätt mycket
om cupcakes.)

NUTELLAWHOPPIES
20 dubbla kakor

3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 gr smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 gr mörk choklad 70%

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smetet.
Hacka chokladen grovt, smält den över vattenbad (eller försiktigt i micron) och blanda ner i smeten.
Klicka eller spritsa ut smeten på bakplåtspapper (klickarna ska vara stora som femkronor).
Grädda dem i omgångar i mitten av ugnen i cirka tio minuter. Låt dem svalna helt.

Nutellafrosting
1 dl Nutella
4 dl florsocker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
150 gr philadelfiaost
1 msk kaffe

Gör så här:
Rör Nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelfiaost krämigt. Tillsätt kaffe och vispa frostingen krämig med elvisp.
Fyll en spritspåse med rundtyll och spritsa frostingen på undersidan av en kaka. Lägg ihop med en annan kaka.
Spritsa eventuellt en klick frosting på toppen och garnera med en hasselnöt. (Jag valde att garnera med perlinis istället, som ni ser på bilden.)

Lyd mitt råd: testa dessa gudomliga bakverk bums!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0