Syndigt god nutellasemifreddo

Är Nutella någonting för dig? Och gillar du mäktiga bakverk? Är svaret dubbelja kommer du att ÄLSKA den här semifreddon. Den godaste dessert jag ätit på mycket länge!
Vissa av våra gäster som fick testa tårtan i lördags orkade bara av en liten bit (den är som sagt väldigt maffig) men jag åt tills jag nästan sprack (det vill säga tre inte allt för små bitar). Även 2,5-åriga sonen gav semifreddon höga betyg och satte i sig två hela bitar!
Receptet har jag hittat på Matplatsen - en härlig blogg som jag ofta inspireras av.
NUTELLASEMIFREDDO
Cirka 10 portioner
2 marängbottnar (en förpackning)
4 ägg
2 msk socker
5 dl grädde
1 burk Nutella (cirka 400 g)
Gör så här:
Separera gulor från vitor (det är mycket viktigt att skål och vispar till vitorna är rena). Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker i en annan bunke, och vispa till slut grädden för sig.
Lägg en marängbotten i en springform och krossa den andra. Vänd varsamt ihop vitorna, gulorna, grädde och den krossade marängen. Ringla ner Nutella (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.
Frys tårtan i minst fyra timmar innan servering, gärna över natten. (Servera eventuellt med färska jordgubbar till.)
Som tur är finns det fortfarande en liten bit kvar i frysen som ligger och väntar på mig...
Som tur är finns det fortfarande en liten bit kvar i frysen som ligger och väntar på mig...
Kommentarer
Trackback