Världens bästa morotskaka

Mums för morotskaka! Och det här är det absolut bästa recept jag någonsin provat! Det kommer från min kära vän Lisa som i sin tur fått det av en vän som jobbar på café.
Eftersom jag alltid älskat denna kaka har jag testat ett antal olika recept genom åren, så som Leilas och Rosendals omtalade morotskaka.
Men det finns inget som slår den här mixen mellan sött och fräscht! Och kokosflingorna är verkligen pricken över i!
MOROTSKAKA
En sats är lagom för en mindre springform (jag använde 20 cm i diameter). Dubblar du receptet räcker det till en mindre långpanna/ugnsform och vill du använda en vanlig långpanna får du trippla receptet.
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3/4 matolja
3 dl finrivna morötter
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bikarbonat, kanel, vaniljsocker och bakpulver i en annan bunke och vänd försiktigt ner det i äggblandningen. Rör till sist ner matoljan och de rårivna morötterna.
Smörj och bröa en form och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter. Känn efter med en sticka, den ska vara torr. Låt kakan svalna helt.
Glasyr:
50 gr philadelphiaost
30 gr smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
Kokos
Gör så här:
Vispa smöret mjukt med elvisp. Tillsätt philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker och vispa frostingen luftig. Bred ut över kakan och garnera med kokos.

Ett tips! Jag tycker att kakan är som godast att äta kylskåpskall, så jag låter den alltid vila kallt en stund innan jag sätter på kaffet.
Kommentarer
Trackback