Sega chokladsnitt

Min nuvarande favoritkaka, chokladsnitt (eller chokladbröd som vissa säger), får äran att inviga min nya blogg.
Knepet för att få småkakan så där härligt seg är att använda sirap istället för ägg. Här kommer mitt bästa recept!
SEGA CHOKLADSNITT
Cirka 50-60 stycken
200 gr smör
5 dl vetemjöl
2 dl socker
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk sirap
Garnering
Uppvispat ägg
Pärlsocker, chokladströssel eller annan garnering
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Tärna smöret i mindre bitar och kör alla ingredienser i en matberedare. Alternativt blanda alla torra ingredienser i en skål/på bakbord innan du tillsätter tärnat smör och till sist sirapen. Arbeta degen smidig för hand.
Rulla ut till fyra längder, lika långa som plåten (använd två plåtar). Platta till dem lite, pensla på ägg och strö över pärlsocker/strössel.
Grädda cirka 14-18 minuter. Skär längderna i sneda bitar medan de fortfarande är lite varma. Ljuvliga att äta både ljumna och avsvalnade.
Kommentarer
Trackback