Bästa tipset: mixa chokladbollarna!

Tanken var att fota ett gäng chokladbollar i en Iittalaskål men dagen efter baket fanns bara två små sötsaker kvar...

Här hemma kör vi alltid chokladbollssmeten i en matberedare, eftersom det blir hundra gånger godare!

Dessutom fuskar vi inte med råvarorna utan använder (oftast) Valhronas lyxiga kakao och självklart äkta smör.

En favorit bland både stora och små!

CHOKLADBOLLAR
ca 15 st

Jag utgår från ett vanligt recept på chokladbollar men tillsätter lite mer, 1-2 dl, havregryn för att smeten inte ska bli för lös.

100 gr rumstempererat smör
1,5 dl socker
4-5 dl havregryn (i originalreceptet 3 dl om du INTE mixar)
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
2 msk kallt kaffe
1 dl kokosflinor till garnering

Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en matberedare (börja med den mindre mängden havregryn). Forma runda bollar och rulla i kokos. Förvara svalt.

Tips!
Variera gärna chokladbollarna och byt ut kokosflingorna mot pärlsocker eller färgglatt strössel, varför inte smaksatt?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0