Dubbla nötmaränger med moccakräm

Det här underbara receptet har jag fått av min mormor (en äkta bullmormor som både gör fantastiska kanelisar och småkakor).
I julas tog hon med dessa pimpade maränger till oss och tre dagar senare hade vi (framförallt jag och mamma) renskrapat burken...
Så goda att jag knappt kan beskriva dem. Starkt beroendeframkallande!
DUBBLA NÖTMARÄNGER MED MOCCAKRÄMSå goda att jag knappt kan beskriva dem. Starkt beroendeframkallande!
Ca 25-30 dubbla kakor
200 gr malda hasselnötter (eller malda mandlar)
5 dl florsocker
4 äggvitor
Gör så här:
Gör så här:
Blanda malda hasselnötter med florsocker. Vispa äggvitorna till hårt skum i en annan bunke. Rör försiktigt ner nötblandningen i äggvitorna.
Klicka ut kaksmeten på plåtar med bakplåtspapper, cirka 1 tsk per kaka.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna.
Moccakräm
1 dl starkt kaffe
1 msk vetemjöl
1 äggula
1 äggula
125 gr smör
1/2 dl florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Gör så här:
Koka upp kaffe och vetemjöl i en kastrull. Låt sjuda i ett par minuter tills smeten tjocknar. Ta av från värmen och rör ner äggulan. Låt svalna helt. Rör sedan ner smör, florsocker och vaniljsocker till en slät kräm.
Sätt ihop kakorna två och två med moccakräm mellan. Förvara svalt.
Tips! Kakorna går även att frysa med moccakrämen. Ta fram strax före fikat och ät halvtinande. Underbart gott!
Kommentarer
Trackback