Katalanska maränger

Maränger med smak av ljuvlig choklad.
KATALANSKA MARÄNGER
9 st (jag fick ut 14 st)
7 äggvitor
7 äggvitor
5 1/4 dl strösocker
Saften från en halv citron
100 gr mörk kvalitetschoklad, 70%
Gör så här:
Blanda äggvita, saften från citronen och socker i en rostfri bunke. Sänk bunken i vattenbad över kokande vatten och rör tills sockerkristallerna löst sig, ca 60-65 grader. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat.
Smält chokladen och vänd ner så att marängen blir randig (rör inte för mycket då blir den brun, inte randig).
Klicka ut marängen i muffinsformar eller på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 130 grader i cirka 1 timme, marängerna ska vara lite sega i mitten.
Kommentarer
Trackback