Sirapssnitt

Gamla hederliga sirapssnitt blir en fin gå bort-present i en cellofanpåse med vackra
band. För vem gillar inte sega kolakakor?
Påsen på bilden gav vi våra grannar när de bjöd på god middag tidigare ikväll.
Eftersom vi inte känner dem jättebra (ännu) var det hyfsat svårt att välja ut en godsak att baka. Jag körde därför på ett säkert kort - sirapssnitt (eller kolakakor som vissa säger). ALLA jag känner gillar denna småkaka!
Receptet har jag lånat från boken "Söta saker", fast liknande finns nästan överallt. Goda blev de i alla fall!
SIRAPSSNITT
ca 30 kakor
100 gr rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk sirap
1 msk vaniljsocker
2-2 1/2 dl vetemjöl (jag tog 2 1/4 dl enligt Leilas recept)
1/2 tsk bikarbonat
Gör så här:
Blanda smör och socker (gärna med elvisp så att det blir riktigt krämigt). Rör i sirap och vaniljsocker och sist vetemjöl blandat med bikarbonat.
Rulla degen till två längder, lika långa som en bakplåt. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper och platta till dem något.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i cirka 15 minuter, tills de är gyllende.
Skär dem i sneda bitar, cirka två centimeter tjocka. Låt svalna på plåten.
Kommentarer
Trackback