Mini lemon poppy seed cupcakes

Note to self: Använd färgglada formar nästa gång!
Citron och vallmofrön är en spännande och faktiskt väldigt god kombination. Ett roligt alternativ när man lessnat på regelrätta citroncupcakes (som jag dock gillar väääldigt mycket!).
Receptet, Leilas, utgår från att man ska göra vanliga cupcakes. Jag valde dock att göra en minivariant (skulle servera dem på ett dessertbord), så jag fick ut minst 35 stycken och gräddade dem kortare tid.
LEMON POPPY SEED CUPCAKES
12 st
3 st ekologiska ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 st nypa salt
1 dl blå vallmofrö
Skal av 2 citroner och saft av 1 citron (min citronsmak blev liiite för mesig, nästa gång smakar jag av smeten och tillsätter ev. mer citron)
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 st nypa salt
1 dl blå vallmofrö
Skal av 2 citroner och saft av 1 citron (min citronsmak blev liiite för mesig, nästa gång smakar jag av smeten och tillsätter ev. mer citron)
Lemon cream cheese frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 2 citroner och saft av 0,5 citron
100 g Phiadelphiaost
Vallmofrö till garnering
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 2 citroner och saft av 0,5 citron
100 g Phiadelphiaost
Vallmofrö till garnering
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Blanda i rivet skal av saften av en citron. Tillsätt vallmofrö och ytterligare rivet citronskal och citronsaft.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. (Jag gräddade mina mini-varianter i 10-12 minuter.) Låt svalna.
8.Gör frostingen. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, rivet citronskal, citronsaft och phiadelphiaost krämigt.
9. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med vallmofrö och ev. vita vinbär.

Kommentarer
Trackback