Nyårsdessert anno 2012

2012 års avslutning i dessertväg blev grymma "Oreo mud cake deluxe". Mastig och chokladig till max!
Receptet hittade jag på bloggen "Bakspecialisen Jessica" (och kakan på bilden är gjord av mina fina vänner Elin och Åsa).
OREO MUD CAKE DELUXE
1 kaka (räcker till mååånga då den är mäktig)
Botten:
150 g smält smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 förpackning Oreokakor
Fyllning och topping:
300 g vit choklad
100 g mörk choklad
100 g rumsvarmt smör
1-2 dl grädde
1 förpackning Oreokakor Mini
1 påse Marshmallows Mini
1 dl O´hoy chokladsås
Gör så här:
150 g smält smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 förpackning Oreokakor
Fyllning och topping:
300 g vit choklad
100 g mörk choklad
100 g rumsvarmt smör
1-2 dl grädde
1 förpackning Oreokakor Mini
1 påse Marshmallows Mini
1 dl O´hoy chokladsås
Gör så här:
1. Smält smöret (i en rejäl kastrull, det är den du rör ihop allt i) och låt det svalna av lite.
2. Blanda i resten av ingredienserna, ta ett ägg i taget och avsluta med mjölet.
3. Grovdela Oreokakorna och blanda med i smeten.
4. Häll smeten i en rund smörad och bröad springform.
5. Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter, låt kakan svalna lite.
6. Finhacka chokladen till fyllningen, värm grädde i en kastrull och rör ner chokladen.
7. Klicka i smör och rör till en jämn smet, låt svalna lite. (Koka upp om det inte tjocknar)
8. Lägg minimarshmallows på den gräddade kakan, spara lite marshmallows till topping.
9. Häll över fudgesmeten och häll på resterande marshmallows, tryck ner minioreokakor lite varstans, ringla över chokladsås.
10. Låt kakan svalna och stelna i kylen minst 2 timmar, den blir ännu bättre med tiden.
PS! Vi avnjöt den naturell men jag gissar att en klick lättvispad grädde skulle passa gudomligt till....
Kommentarer
Trackback