Bästa kärleksmumsen

Halvfrysta kärleksmums – precis som jag vill ha dem!
 
Dessa kärleksmums, orginalrecept Leila, är de absolut bästa. De älskade kakorna (även kallad mockarutor) går hem hos både stora och små, och är min äldsta sons favorit! 
 
Då dessa kakor är bakade till redan nämnda sonens kalas pimpade jag dem med kulört strössel, men får jag välja toppas de med kokos. 
 
Kärleksmums
24 stora bitar
 
5 ägg
4 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
5 msk kakao
2 dl vatten
300 g smör
200 g ljus choklad 

Chokladglasyr
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200 g mörk choklad

Topping
2 dl kokosflingor eller strössel 

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
3. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i äggsmeten.
4. Tillsätt vatten och smält smör.
5. Klä en 40x30 cm långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten.
6. Strö över grovt hackad choklad.
7. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt svalna.
8. Koka upp vispgrädde, häll i espressokaffe och låt svalna något.
9. Smält ner finhackad choklad och glasera kakan.
10. Strö över kokos och låt glasyren stelna, gärna i kylen.
11. Skär kärleksmumskakan i rutor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0