Tårta med centerfluff och hallonmousse

En av tårtorna som vi serverade på lillemans 3-årskalas var denna variant med hallonmousse och centermouss med hackad center. Riktigt god!
Centerfluff
Räcker till 1 tårtlager (det blir ganska mycket)
180 g centerchoklad
3 dl vispgrädde
Gör så här:
1. Dela centern i halvor och värm försiktigt upp grädden utan att den börjar koka, vilket är mycket viktigt.
1. Dela centern i halvor och värm försiktigt upp grädden utan att den börjar koka, vilket är mycket viktigt.
2. Häll i chokladen och smält på svag värme tills allt är smält.
3. Ställ centergrädden i kylen och låt den stå i minst 6 timmar, gärna över natten.
4. Vispa sedan upp centergrädden till härligt fluff med elvisp.
Hallonmousse
Räcker till 1 tårtlager
200 g frysta hallon
En knapp dl florsocker
100 g färskost
4 gelatinblad
2 dl grädde
En knapp dl florsocker
100 g färskost
4 gelatinblad
2 dl grädde
Gör så här:
1. Koka upp de frysta hallonen, låt koka 2 minuter. Passera hallonen genom en sil och låt svalna en stund.
2. Blanda cirka hälften av hallonmoset med färskosten.
3. Blötlägg gelatinbladen, vispa grädden.
4. Smält gelatinbladen i andra hälften av hallonmoset, låt svalna en stund och blanda ner i hallon-färskostgrädden.
5. Blanda till sist ner den vispade grädden. Låt stelna en stund i kylskåp innan du fyller tårtan.

Kommentarer
Trackback