Tårta med centerfluff och hallonmousse

 
En av tårtorna som vi serverade på lillemans 3-årskalas var denna variant med hallonmousse och centermouss med hackad center. Riktigt god!
 
Centerfluff
Räcker till 1 tårtlager (det blir ganska mycket)

180 g centerchoklad
3 dl vispgrädde
 
Gör så här: 
1. Dela centern i halvor och värm försiktigt upp grädden utan att den börjar koka, vilket är mycket viktigt.
2. Häll i chokladen och smält på svag värme tills allt är smält. 
3. Ställ centergrädden i kylen och låt den stå i minst 6 timmar, gärna över natten.
4. Vispa sedan upp centergrädden till härligt fluff med elvisp.
 
Hallonmousse 
Räcker till 1 tårtlager 
 
200 g frysta hallon
En knapp dl florsocker
100 g färskost
4 gelatinblad
2 dl grädde
 
Gör så här:
1. Koka upp de frysta hallonen, låt koka 2 minuter. Passera hallonen genom en sil och låt svalna en stund.
2. Blanda cirka hälften av hallonmoset med färskosten.
3. Blötlägg gelatinbladen, vispa grädden.
4. Smält gelatinbladen i andra hälften av hallonmoset, låt svalna en stund och blanda ner i hallon-färskostgrädden.
5. Blanda till sist ner den vispade grädden. Låt stelna en stund i kylskåp innan du fyller tårtan.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0